«Προαπαιτούμενο» της Τρόικας η τσιμεντοποίηση όλης της χώρας!

«Προαπαιτούμενο» της Τρόικας η τσιμεντοποίηση όλης της χώρας!

getimagedo

Στο θερινό τμήμα της Βουλής έρχεται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος (!) το νομοσχέδιο «Χωροταξική και Πολεοδομική Μεταρρύθμιση-Βιώσιμη Ανάπτυξη». Πρόκειται για ένα νόμο-έκτρωμα, που διαλύει κάθε έννοια χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού. Στην πραγματικότητα θεσμοθετεί την δυνατότητα των κάθε λογής «επενδυτών» ή «επιχειρηματιών» να χτίζουν όπου θέλουν, με τους όρους που θέλουν και με όποια χρήση θέλουν. Καταργείται ακόμη και η περιοχή «αμιγούς κατοικίας».

Πρόκειται για τη συνέχεια των φαστ-τρακ νόμων που θεσμοθετούν την ιδιωτική πολεοδόμηση (όπως τη θέλει ο «επενδυτής») και βέβαια θα συμπληρωθεί από δύο νόμους που θα ακολουθήσουν, για τον αιγιαλό και τα δάση, ούτως ώστε να μη μείνει σπιθαμή γης που να μη μπορεί να βάλει στο χέρι το αδηφάγο κεφάλαιο.

Η «ομολογία» της κυβέρνησης ότι πρόκειται για μνημονιακή υποχρέωση της χώρας, όπως και η ομολογία της ΕΕ ότι η τσιμεντοποίηση των αιγιαλών απορρέει και αυτή από το Μνημόνιο, δείχνουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι οι «περιβαλλοντικές πολιτικές» της ΕΕ έχουν τόση αξία όση τα καθρεφτάκια για τους ιθαγενείς. Οι περιβαλλοντικές ευαισθησίες πάνε περίπατο όταν πρόκειται να αγοραστούν τα φιλέτα της χώρας και όλοι οι ελεύθεροι χώροι μέσω του ΤΑΙΠΕΔ για να γεμίσουμε τσιμεντουπόλεις.

Μόνη θρησκεία της ΕΕ είναι τα κέρδη των εργολάβων, που πρακτορεύει απευθείας η Τρόικα.

Όσους νόμους κι αν ψηφίσουν, οι αντιστάσεις στις γειτονιές θα τους σταματήσουν. Στο Ελληνικό, στο Άλσος της Ν. Φιλαδέλφειας, στην Ανάβυσσο, στις παραλίες και τους ελεύθερους χώρους όλης της Αττικής.

Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Περιφέρεια Αττικής

anticapitalist-attiki.blogspot.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s